De World Team Cup is het wereldkampioenschap rolstoeltennis voor landenteams, en te vergelijken met de Davis Cup en Fed Cup. Op TC Sprenkelaar en TV de Maten in Apeldoorn vindt van 28 mei tot en met 3 juni de BNP Paribas World Team Cup 2018 plaats.

In de afgelopen 31 jaar heeft het Nederlands vrouwenteam 29 keer de titel gewonnen. In 2014 werd het wereldkampioenschap voor het laatst in Nederland georganiseerd, in Alphen aan den Rijn.

De mannen spelen in vier poules van vier landen waarbij alleen de groepswinnaars door gaan naar de halve finales. De nummers twee spelen om de plaatsen vijf tot en met acht en de overige posities worden ook op deze manier beslist.

De vrouwen treden aan in vier poules van drie teams waarbij de winnaars de halve finales bereiken. De quads en de junioren spelen in twee groepen van vier landen, waarvan de nummers één en twee doorgaan naar laatste vier.

De organisatie van dit prestigieuze internationale toernooi wordt verzorgd door de KNLTB. Jaarlijks trekt de World Team Cup veel van ’s werelds beste rolstoeltennissers en dit jaar keert het toernooi terug naar Nederland met Apeldoorn als gaststad.

Onze partners en sponsors

To search, begin typing