Gelderland sport onbeperkt 

30/05/2018

In 2018 zijn er diverse grote evenementen voor aangepast sporten in Gelderland. Dit inspireerde de provincie Gelderland en de deelnemers aan het Gelders Sportakkoord om 2018 uit te roepen tot Gelders jaar van het aangepast sporten. De provincie Gelderland voert samen met de Gelderse Sport Federatie de campagne Gelderland sport onbeperkt uit. Doel van de campagne is om aandacht te genereren voor aangepast sporten. En het voor meer mensen met een beperking mogelijk te maken dat zij kunnen sporten. Daarbij wordt samengewerkt in een kernteam met onder andere Uniek Sporten, NOC*NSF, Topsport Gelderland en de Esther Vergeer Foundation. Inmiddels hebben zich meer dan 25 uiteenlopende organisaties aangesloten, waaronder de KNLTB.

“Een jaar aandacht voor aangepast sporten met Gelderland sport onbeperkt helpt om de evenementen die wij in 2018 organiseren uit te lichten.” Dat zegt Guus van Berkel, eventmanager bij de KNLTB. De tennisbond is partner van Gelderland sport onbeperkt en organiseert in 2018 twee grote evenementen voor rolstoeltennissers: de BNP Paribas World Team Cup die deze week plaatsvindt in Apeldoorn en de UNIQLO Wheelchair Doubles Masters in november in Bemmel.

TENNIS LEENT ZICH VOOR INCLUSIE

Bij de KNLTB staat rolstoeltennis hoog op de agenda. “Ons land heeft veel topsporters, zoals zevenvoudig Paralympisch kampioen Esther Vergeer en Jiske Griffioen, en de nieuwe generatie met Diede de Groot, Marjolein Buis en Aniek van Koot. Het is belangrijk om dit niveau vast te houden. Daarnaast willen we rolstoeltennis breder bekend maken. Als één sport zich leent voor inclusie is het wel tennis! Je kunt prima de combinatie maken tussen valide spelers en tennissers met een beperking.”

DREMPELS NEMEN

Van Berkel: “Ik ben blij dat de provincie 2018 heeft uitgeroepen tot jaar van het aangepast sporten. Er zijn best wat drempels voor mensen met een beperking, alleen al de logistiek. We willen vooral onder de aandacht brengen dat tennis een sport is die je goed in een rolstoel kunt doen. We willen dat mensen enthousiast te maken voor rolstoeltennis. Daar helpt het benoemen van zo’n jaar ook bij!”

EEN JAAR LANG UNIEKE SPORTMOMENTEN

De campagne Gelderland sport onbeperkt bundelt evenementen, side-events, activiteiten, informatiebijeenkomsten en initiatieven op het gebied van aangepast sporten. De bedoeling is om sport- en zorgorganisaties, sportverenigingen, bedrijfsleven en gemeenten te enthousiasmeren om meer mogelijkheden te creëren voor mensen met een beperking.

 

Lees meer op www.gelderlandsportonbeperkt.nl

Onze partners en sponsors

To search, begin typing